Βενιζέλειο – Ανθούλα 0-1

Είναι στιγμές που σκέφτομαι πόσο μεγάλη αγωνία έχουν ακόμα και τώρα οι γονείς μου όσον αφορά την υγεία μου.
Είναι στιγμές που σκέφτομαι πόσο μεγάλη αγωνία έχω εγώ για την υγεία των παιδιών μου. Άλλωστε όταν πήρα απόφαση να παντρευτώ το Μαρινάκι μου και να δημιουργήσουμε οικογένεια, ήξερα πως με τον ερχομό του παιδιού ή των παιδιών, πέρα τις αμέτρητες όμορφες στιγμές θα υπήρχαν και οι δύσκολες, οι ψυχοφθόρες και οι αγχωτικές.

Τα παραπάνω σχετίζονται με τις αρχές και τις αξίες που μεγαλώνει ο καθένας από εμάς. Είμαι σίγουρος πως οι αξίες και οι αρχές της οικογένειας μου περνάνε από τους γονείς στα παιδιά όσες γενιές και να περάσουν.

Θεωρώ πως οι περισσότερες οικογένειες είναι έτσι, σκέφτονται έτσι και πολύ απλά μέσω μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας όλο αυτό που λέγεται αξίες αρχές, ευθύνη, πείτε το όπως θέλετε, άλλωστε είναι πολύ πλούσια η γλώσσα μας, μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Πρόσφατα αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση. Ένα πρόβλημα υγείας της Ανθούλας μας που ξεκίνησε από έναν απλό πυρετό, συνεχίστηκε με ένα μικρόβιο και κατέληξε σε αυτό το περίεργο ντουλάπι του μυαλού που θέλει να ξεχάσει μια εμπειρία αλλά αυτή είναι τόσο έντονη, τόσο δυνατή που δεν ξεχνιέται. Και όχι μόνο δεν ξεχνιέται, αλλά σε κάθε αντίστοιχο απλό σύμπτωμα υγείας όπως αυτό του πυρετού, θα σου φέρνει μπροστά σου σαν άλλο όραμα την περιπέτεια που έζησες, τον φόβο να μην το ξαναζήσεις και την ελπίδα πως δεν θα το ξαναζήσεις.

Οι περισσότεροι από εσάς, γονείς και όχι μόνο πιθανά να έχετε ζήσει και πολύ χειρότερα. Πιθανά οι περισσότεροι από εσάς να ζείτε επαναλαμβανόμενα δύσκολες, άβολες, περίεργες καταστάσεις που να σχετίζονται με την υγεία σας ή αυτή των παιδιών σας ή αυτή γνωστών συγγενών και φίλων.

Δεν θα γράψω άλλα πράγματα, άλλωστε δεν τα γράφω και πολύ όμορφα, δεν έχω σκοπό να σας κουράσω, απλά θέλω να μοιραστώ την αγωνία, το άγχος και συγχρωνως την ανακούφιση μου μαζί σας.

Υγ1 : Ειναι πολύ σημαντικό να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας νοιάζονται, μας αγαπάνε, ενδιαφέρονται αληθινά και αν καμιά φορά λογοφερνουμε μαζί τους, καλό θα είναι να θυμόμαστε την στάση και την στήριξη στις δικές μας δύσκολες στιγμές και να κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Υγ2 : Η Ανθούλα πέρασε μέσα σε 5 ώρες με τη σειρά από εξετάσεις αίματος, από παθολογική εξέταση, από εξέταση ούρων, από εξέταση ΩΡΛ, από υπέρηχο λαιμού και αυχένα, από αξονική τομογραφία, από υπέρηχο κοιλίας, από ακτινογραφία θώρακος, από καλλιέργεια ούρων… Όλα τα παραπάνω μέσα σε 5 ωρες, και από ώρες 2200 έως 0300 το πρωί. Όλα τα παραπάνω όντας εμπυρετη με 39.7C. Όλα τα παραπάνω και είναι μόλις 4,5 χρονών. Όλα τα παραπάνω και δεν βάζω μέσα τις μέρες νοσηλείας ούτε τις καθημερινές εξετάσεις στις οποίες . Και εγώ και η Μαρίνα είμαστε απλά περήφανοι. Ανθούλα μου είσαι πολύ δυνατή αγάπη μου !!!! Σε λατρεύω!!!

Υγ3: Ευχαριστώ πολύ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελειου νοσοκομείου για όλα, από την καθημερινή ιατρική περίθαλψη, μέχρι το φαγητό και την καθαριότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*