Ναι ή Όχι;;;

Καλημέρα καλημέρα,

Έχω πολύ καιρό να γράψω κάτι αλλά η πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα, μου δίνει την ευκαιρία μέσα από το blog να γράψω τη γνώμη μου και να τη μοιραστώ μαζί σας.

Προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά αλλά δυστυχώς ακόμα και λιγότερο από 2 ημέρες πριν βρεθώ πάνω από την κάλπη και ρίξω το Ναι ή το Όχι.. βασανίζομαι.. ειλικρινά το αναφέρω αυτό αφού την μία σκέφτομαι έτσι και την άλλη σκέφτομαι αλλιώς και το κακό είναι πως την τρίτη πάλι σκέφτομαι έτσι και πάλι από την αρχή.

Δε νομίζω πως είμαι ο μόνος που τα έχω τόσο μπερδεμένα μέσα στο φτωχό μου το μυαλό. Ακούω κόσμο να μιλάει για αυτό το δημοψήφισμα, ακούω κόσμο παντού να μιλάει για ένα ναι ή για ένα όχι, στις ουρές των ATM, στα supermarket, στο γήπεδο, στην δουλειά, στις καφετέριες.. παντού.

Δε μπορώ να βλέπω στις τηλεοράσεις αλλά και στα social media τους πολιτικούς που πραγματικά έφεραν την κατάσταση εδώ, αυτούς που υπέγραφαν χωρίς να έχουν διαβάσει τι υπέγραφαν, αυτούς που μιλούσαν για ανάπτυξη και στο άμεσα επόμενο διάστημα έθεταν νέους φόρους, αυτούς που θεωρητικά ήταν σωτήρες και πρακτικά βύθιζαν έναν ολόκληρο λαό στα χειρότερα. Εξαθλίωση δεν είναι η ουρά στα ATM. Εξαθλίωση είναι τα τόσα συσσίτια που υπάρχουν στην καθημερινότητα,  εξαθλίωση είναι να βλέπεις τόσους άστεγους, εξαθλίωση είναι να βλέπεις κόσμο πάνω από κάδους με σκουπίδια να ψάχνουν αγαθά να τραφούν και πρακτικά να επιβιώσουν. Για εμένα αυτό είναι εξαθλίωση – και δεν βάζω μέσα σε όλο αυτό τις αυτοκτονίες που δεν γνωρίζω πόσες είναι αυτό το διάστημα, αλλά είναι πάρα πολλές.

Από την άλλη αυτό που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι σωστό. Δεν είναι σωστό να κάνεις ένα λαό να έρχεται σε κόντρα μεταξύ του από τη στιγμή που σου είχε δώσει πεντακάθαρο προβάδισμα και νίκη τον Ιανουάριο να βγάλεις αυτή την Ελλάδα έξω από την κατάσταση που περιέγραψα πιο πάνω. Δεν είναι σωστό να λες πως δεν θα υπάρξει όριο σε αναλήψεις και το ίδιο βράδυ να το θέτεις, πως δεν θα κλείσουν οι τράπεζες και μέσα στις επόμενες 24ις ώρες να τις κλείνεις, πως θα ανοίξουν και όλα θα είναι καλά ενώ γνωρίζεις σαν κυβέρνηση πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τουλάχιστον για τις επόμενες 2 εβδομάδες από σήμερα. Δεν είναι σωστό να φέρνεις ένα λαό να ψηφίσει για μία πρόταση που δεν υπάρχει! Για να μην αναφέρω πως ότι είχαν πει στη Θεσσαλονίκη (πχ η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ) εννοείται πως δεν έγινε πράξη.

Προσωπική μου άποψη είναι πως η ερώτηση πραγματικά είναι Ευρώ ή κάτι άλλο εκτός αυτού, δεν ξέρω αν θα το λένε δραχμή ή bitcoin. Τέλος θεωρώ πως ο σημερινός πρωθυπουργός έχοντας πολύ ρεύμα και πίστη προς το πρόσωπο του θα μπορούσε να μείνει στην Ιστορία σαν Ηγέτης και όχι σαν άλλος ένα μνημονιακός πρωθυπουργός. Θα μπορούσε να βγει και να πει.. αυτά μου ζητάνε, δεν τα δέχομαι γιατί τα θεωρώ απαράδεκτα για το λαό μου. Προχωράμε όλοι μαζί στο επόμενο βήμα, δεν ξέρω πιο θα είναι αυτό, αλλά ο ίδιος δε μου κάνει και ηγέτης όταν την περασμένη Δευτέρα βγήκε σε διάγγελμα του να μας παροτρύνει στο όχι και μετά το πέρας αυτού επικοινωνούσε με τους εταίρους μας ζητώντας διαπραγμάτευση.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για όλο αυτό;

nai-oxi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*